Testimoni Vivix dan Collagen Powder – Lutut Mak Dah Semakin Baik, Naik Turun Tangga Makin OK

Selain digunakan untuk tujuan kecantikan dan awet muda, Shaklee Collagen Powder dan Vivix mempunyai banyak lagi kegunaan terutama bagi membantu kesihatan sendi dan lutut.

sakit lutut old woman

Bagaimana Collagen Powder Membantu merawat Sakit Sendi ?

Sakit lutut dan sakit sendi ni saling berkait rapat. Sakit lutut berlaku sebab tulang rawan mula haus & terhakis, dan juga sebab bahan bernama Collagen dalam tulang rawan mula rosak.

lutut yang kurang kolagen
Beza diantara sendi lutut yang sihat vs yang tidak sihat.

50% dari tulang rawan memang terdiri dari Collagen. Collagen inilah yang membantu mengekalkan kepadatan dan kekuatan tulang. Tapi lepas umur 20-an, Collagen ni akan sedikit demi sedikit terhakis dalam tulang rawan (cartilage).

Badan kita memang boleh menghasilkan Collagen ni dengan sendiri. Tapi masalahnya  bilangan Collagen yang dihasilkan oleh badan tak dapat menampung bilangan Collagen yang rosak kat lutut tadi. Lagi-lagi kalau kita dah berusia, lagi kurang Collagen dihasilkan.

Sebab itulah kita perlu topup Collagen dalam badan kita dengan Shaklee Collagen Powder supaya bila sendi menyerap Collagen, secara perlahan Collagen akan memperbaiki bahagian-bahagian yang rosak dan menggantikan Collagen yang rosak.

Shaklee Collagen Powder bersifat elastik dan sangat kuat. Menurut kajian, seawal penggunaan 8 minggu , anda dah boleh nampak kesan daripada penggunaan Shaklee Collagen Powder ini. Best kan?

Bagaimana pula dengan Vivix? Bagaimana Vivix Membantu?

1 . Memperbaiki DNA

Kebanyakan produk kesihatan hanya membantu sehingga ke tahap sel, tetapi Vivix mampu membantu sehingga ke tahap DNA. Ia bukan mengubah DNA tetapi memperbaiki dan merawati DNA yang bermasalah

2 . Memperbaiki tenaga

  • Vivix dapat membantu menguatkan sel tubuh dan meningkatkan fungsi otak, jantung, imun sistem dan sendi.¬† Vivix juga terkenal sebagai anti penuaan terhebat.

Vivix ini mengandungi Elderberry yang digunakan secara tradisional untuk mengatasi masalah arthritis. Jadi sebab itulah sakit lutut boleh hilang.

Jemput baca testimoni seorang pengguna Vivix dan Shaklee Collagen Powder di bawah.

Lutut Mak Dah Semakin Baik, Malah Naik Turun Tangga Makin OK..

FB_IMG_1462755144991_20160509085608652

Mak saya memang ada masalah sendi dekat lutut. Bendalir dilutut mak pernah kering dulu masa tahun 2013. Sampai satu tahap ligamen dekat bahagian lutut tu koyak. Mak terpaksa ditahan ward dan kena masukkan cecair dekat lutut tu. Doktor kata biasanya cecair tu tahan paling lama 2 tahun. Paling cepat 6 bulan.  Dulu mak makan ajht dgn omega guard je. Kadang-kadang datang juga rasa sakit kat lutut tu. Mak tak boleh jalan jauh. Tapi sekarang dah dekat 3 bulan mak konsisten mak Vivix & Collagen Shaklee.. Lutut mak semakin baik dan dah boleh turun sujud tanpa perlu tahan guna tangan. Alhamdulillah.

Syukur. Memang gembira sangat rasa bila mak atau ayah yang kita sayang tidak lagi menderita sakit lutut dan kesihatannya bertambah baik. Alhamdulillah, berikhtiarlah selagi boleh.

Sekiranya anda sedang mencari penawar untuk masalah lutut mak ayah atau diri sendiri, sudah tiba masanya anda menghubungi Jida di talian 013-6691930. Semakin cepat anda bertindak, inshaallah semakin kurang penderitaan yang ibu-bapa atau anda sendiri alami. Rugi kalau anda tak cuba alternatif ini.

(Visited 374 times, 2 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

You May Also Like

2 thoughts on “Testimoni Vivix dan Collagen Powder – Lutut Mak Dah Semakin Baik, Naik Turun Tangga Makin OK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!