Testimoni Vivix – Pesakit Auto Imun Semakin Pulih

Entri kali ini Jida nak kongsikan testimonial mengenai seorang pesakit autoimun iaitu Farah yang telah mengamalkan Vivix sebagai ikhtiar untuk mengatasi penyakit yang dihidapinya. Sebelum itu, jom kita kenali dulu apa itu penyakit autoimun ini.

pesakit autoimun semakin pulih dengan vivix

Penyakit autoimun (AI) adalah penyakit dimana sistem imun tubuh seseorang menyerang sel atau tisunya sendiri. Ia terjadi kerana sistem imun badan gagal membezakan sel atau tisu badan dan menanggap sel tersebut adalah sel asing. Disebabkan kegagalan tersebut maka ia boleh menyerang pelbagai organ dan tisu.

Sebenarnya sistem imun tubuh atau disebut imuniti (kekebalan) adalah sistem yang berfungsi untuk melindungi tubuh dari ‘ancaman’ yang membahayakan tubuh seperti jangkitan bakteria, virus dan fungus.

Tanda-tanda seseorang mungkin menghidap penyakit autoimun

  1. Sakit sendi, sakit otot atau kelemahan otot
  2. Susut berat badan
  3. Ruam yang berulang, amat sensitive pada cahaya matahari, ruam berbentuk rama-rama pada hidung dan pipi.
  4. Sukar untuk memberikan perhatian atau tumpuan.
  5. Rasa letih, berat badan bertambah atau tidak tahan sejuk.
  6. Rambut gugur ataupun keputihan pada kulit.
  7. Kekeringna pada bahagian mata, mulut dan kulit.
  8. Kebas pada bahagian tangan dan kaki.
  9. Kerap mengalami keguguran

Penyebab terjadinya penyakit autoimun
Secara realitinya penyebab penyakit autoimun hingga saat ini belum diketahui meskipun beberapa teori telah diutarakan.

Secara umumnya penyakit autoimun disebabkan oleh faktor-faktor berikut:-

  • Sejarah keluarga yang mempunyai penyakit autoimun.
  • Jantina dan status hormone (75% penyakit autoimun berlaku di kalangan wanita)
  • Jangkitan virus atau bakteria
  • Pendedahan kepada persekitaran dan bahan kimia toksik
  • Tekanan (stress) dan trauma
  • Merokok
  • Kekurangan nutrisi

Satu teori menarik yang dikemukan oleh Dr. Stephen B. Edelson (salah seorang pakar penyakit autoimun di USA) menyatakan penyakit autoimun adalah kombinasi dari faktor genetik dan persekitaran. Faktor genetik menyumbang kepada penyakit autoimun dan dipengaruhi oleh keadaan persekitaran.

Satu lagi teori menarik yang dikemukakan oleh Dr. Thomas Nissen (pakar kesihatan alam sekitar) mengatakan bahawa semua manusia mempunyai faktor genetik yang cenderung kepada satu-satu penyakit. Jika seseorang terlalu lama terdedah kepada persekitaran yang tidak sihat (toksin) ia akan mencetuskan pembentukan radikal bebas dalam tubuh manusia.Radikal bebas ini akan merubah pH tubuh manusia yang memudahkan virus,bakteria dan fungus untuk hidup dan merangsangkan lagi pembentukan radikal bebas yang berperanan merosakkan sel-sel dalam tubuh manusia. Autoimmuniti akan terhasil apabila sistem imun badan bertindak menyerang sel-sel yang rosak ini.

Sumber : Credit

Jika teori itu benar, tak hairanlah Vivix yang mengandungi antioksida yang tinggi adalah suplemen terbaik untuk pesakit autoimun. Bukan sahaja meningkatkan fungsi sistem imun, malah turut mengawal tindakbalas keradangan yang menyebabkan simptom dalam pesakit autoimun.

” Saya penghidap ulcerative colitis yang merupakan salah satu penyakit auto-immune. Kalau ikut kata doktor, sakit yang tak akan baik sampai bila2. Itu kata doktor kan. Saya disahkan ada masalah ini sejak 2011. Makan ubat doktor selama setahun temasuklah steroid dan bagai-bagai yang lain. Disamping ubat-ubat tu saya start ambil Vivix sebab saya berpegang Vivix ada anti radang. Penyakit saya akan menyebabkan kulit saya kering sampai rasa boleh siat. Sakit di bahagian sendi. Sembelit dan kadangkala cirit. Cirit tu kira radang sangat aktif dan akakn menyebabkan bleeding dan satu lagi hb memang sentiasa low. Alhamdulillah sejak ambil Vivix selama 2 tahun, saya rasa lebih sihat. Ubat doktor saya dah stop terus. Skang saya amik Vivix consistently termasuk Omega Guard dan Vitalea. Graf kesihatan makin baik. Hb pun dah berada pada paras normal. Cuma baru ni saya gatal tak bertempat gi stop Vivix sebulan… hehehe.. radang tu sya hi… hi.. semula.. hehehhe.. tapi bila dah on Vivix semula… Alhamdulillah. Saya usahalah apa yang terbaik… memang perlu bersama Vivix untuk satu jangka masa yang panjang tapi itu lebih baik daripada saya masuk wad dan habiskan duit RM14,000 sekelip mata. “

~Puan Farah Ali

penawar pesakit auto imun

Alhamdulilah, semuanya dengan izin Allah jua. Usaha dan ikhtiar adalah penting dalam mencari alternatif untuk mengatasi masalah yang di alami. Insha Allah.

Harga Vivix Shaklee:

Bersesuaian dengan kesannya yang memberi pelbagai manfaat selepas pengambilan, harga Vivix Shaklee adalah RM475 sebotol. Jika hendak dibandingkan dengan kos anda melabur untuk rawatan ke sana sini, rasanya mungkin belanja yang perlu dikeluarkan untuk mendapatkan Vivix jauh lebih berbaloi.

Tapi, kalau nak dapat harga lebih murah, korang bolehlah pertimbangkan untuk join ahli Shaklee. Jangan risau, ahli tak semestinya kena menjual, join untuk makan sendiri pun dah cukup berbaloi, dapat nikmati harga ahli yang jauh lebih murah dan dapat consultation seumur hidup daripada saya.

Istimewa untuk bulan ini, Shaklee bagi best price untuk Vivix. Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda akan dapat :-

  1. FREE Membership
  2. FREE Postage
  3. Cash Back/ Bonus yang akan dibayar bulan berikutnya.
  4. Diskaun 5% untuk pembelian 2 Botol ( YES Twin Pack)

Jika anda sedang mencari alternatif untuk mengatasi masalah autoimmune seperti Puan Farah, sudah tiba masanya untuk anda menghubungi Jida di 013-6691930. Jangan sampai pada satu tahap, kesihatan badan kita dah menjadi semakin teruk. Masa itu, menyesal pun tiada gunanya lagi.

Untuk pembelian secara online, boleh klik sini ya!

order-now-esell

Berkongsi Kebaikan Untuk Semua.

Ruzidah Abdullah [013-6691930]

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

(Visited 171 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi!
Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com
Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida.
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!