Tidur Lambat Punca Hati Rosak

Alhamdulillah, banyak yang Jida belajar sejak mengenali Shaklee. Kalau dulu, mana lah Jida kesah sangat pasal diri sendiri. Asal sihat, sudah.

Penjagaan kesihatan diri bukan seringkas itu. Penyakit tidak berlaku dalam tempoh setahun dua. Biasanya, ia akan mengambil masa bertahun-tahun sebelum anda sempat menyedarinya. Oleh kerana itulah, ada pepatah yang mengatakan, ‘ Mencegah adalah Lebih Baik Dari Merawati ‘.

Jadi entri kali ni, Jida nak kongsikan mengenai

JANGAN SUKA TIDUR LAMBAT.

Tidur terlalu lewat atau bangun terlalu lewat adalah salah satu diantara faktor utama kerosakan hati.

Tidur lambat
Mata dah ngantuk tapi kerja banyak lagi.

Apa kaitan tidur vs hati?

Pada malam hari sebenarnya ada satu organ yang aktif ‘bekerja’ dalam badan kita iaitu HATI. Jika anda tidak tidur pada waktu sepatutnya HATI ‘memulakan operasinya’, maka proses regenarasi sel-sel hati berkurang.

 

Tahu tak, HATI adalah organ utama untuk Detox. Filter toksin dalam badan kita. So, kalau sebelum ni memang dah terbiasa tidur lambat sebab kerja, study atau lepak-lepak dengan kawan-kawan.  Jom ubah untuk tidur lebih awal pula.

Tambah pula dengan mengamalkan DTX. Inshaallah, dapat menjaga kesihatan HATI dengan lebih baik. Jangan sampai organ hati dah tenat baru rasa nak jaga. Masa tu dah terlambat ?. Nauzubillah…

Dtx shaklee

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan produk DTX Complex ini atau produk-produk Shaklee yang lain. Bolehlah menghubungi nombor Jida di bawah ini.

Pengedar Vitamin Anda ?
Ruzidah Abdullah (SID : 933174)
013-6691930

(Visited 237 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

3 thoughts on “Tidur Lambat Punca Hati Rosak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!