Tingkatkan Imun Badan dengan Nutriferon, Elak Virus Zika Menyerang!

Setelah satu kes dijumpai di Malaysia pada minggu ini dan disiarkan di dalam berita, ramai orang terutamanya ibu mengandung merasa sangat risau dengan kehadiran virus tersebut.

Menerusi satu perkongsian di Facebook Dr Fyda Noh, Jida kongsikan tulisan beliau mengenai isu ini.

Sekarang banyak orang panik sebab virus Zika & sekarang ni dah ada kes kat Malaysia & katanya virus tempatan sebab orang tu tak pernah keluar negara pun.

Zika ni sama la macam denggi, tak ada ubat atau vaksin, jadi bergantung pada sistem imun kita untuk lawan jika dijangkiti.

Nutriferon tak adalah kajian mengatakan dia boleh melindungi daripada virus denggi atau zika, tapi ada 6 sebab kenapa mesti pilih Nutriferon untuk perisai tubuh:

1. Terbukti daripada kajian ke atas manusia – campuran fitonutrien yang berkesan & selamat memberi sokongan imun yang tepat pada peringkat sel.

2. Meningkatkan paras interferon secara semulajadi. Interferon adalah kumpulan protein yang sangat penting dalam sistem imun tubuh & paling mahal.

Interferon dihasilkan secara semulajadi dalam badan. Sekarang ada ubat interferon digunakan untuk merawat Hepatis B, AIDS dan kanser.

3. Dicipta oleh penemu interferon – Dr Yasuhiko Kojima yang menemui interferon pada tahun 1954.

4. Rumusan berpaten yang ekslusif. Sebelum dipasarkan Nutriferon telah melalui set2 ujian yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan & prestasi.

5. Dikaji selama 40 tahun. Menggunakan berjuta2 sebatian sebelum Dr Kojima menemui ekstrak 4 tumbuhan yang boleh meningkatkan interferon secara semulajadi.

6. Sejak Nutriferon dibangunkan, beberapa kajian klinikal ke atas manusia telah mendokumenkan keberkesanan suplemen ini. Dimuatkan dalam jurnal perubatan, seperti Journal Gastroenterology, Clinical Pharmacology and Complementary Medicine – mengetengahkan pelbagai faedah Nutriferon.

Nutriferon boost imun

Merujuk kepada tulisan Dr Fyda, beliau mencadangkan Nutriferon sebagai perisai untuk meningkatkan sistem imun tubuh anda.

Tidak ada gunanya kalau kita hanya risau memikirkan virus Zika tanpa membuat sebarang langkah pencegahan.

Berikut Jida kongsikan beberapa testimoni pengguna yang mengamalkan Nutriferon di saat dijangkiti Denggi.

Testimoni 1

Nutriferon denggi

Testimoni 2

Testimoni nutriferon denggi

Testimoni 3

Testimoni nutriferon denggi

Alhamdulillah, ketiga-tiganya berjaya sembuh dengan izin Allah. Walaupun begitu ikhtiar dan usaha adalah penting ketika anda diserang penyakit sebegini. Jangan asyik ‘tunggu dan lihat’ sahaja. Bimbang pula anda menyesal di kemudian hari.

Sekiranya anda merasakan ada ahli keluarga anda yang mempunyai sistem imun badan yang lemah dan kerap demam, cepat-cepatlah dapatkan nutriferon untuk mereka. Tindakan pantas mungkin dapat menyelamatkan nyawa mereka.

Sekiranya anda ingin mengajukan sebarang soalan, bolehlah menghubungi Jida di talian berikut.

Pengedar Vitamin Anda ?
Ruzidah Abdullah (SID : 933174)

013-6691930

(Visited 89 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi!
Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com
Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida.
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!