Tonik 1001 Khasiat Berkesan untuk Turunkan Bacaan Gula Pesakit Kencing Manis

Khasiat dalam Vivix shaklee ni memang banyak. Terlalu banyak ya semua. Semuanya dalam satu dan oleh kerana itu Vivix juga dikenali sebagai Tonik 1001 Khasiat. Untuk kesihatan dan juga kecantikan. Semua anda boleh dapat hanya dalam 1 botol Vivix Shaklee.

FB_IMG_1458282553387Kenali Vivix

Vivix adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan Muscadine Grape, Purple Carrot, Elderberry dan Polgonum Cuspidatum (Knotweed Jepun). Di dalam Vivix terdapat ramuan yang dipanggil resveratrol yang bersifat anti oksida, anti inflamasi dan anti kanser.

Resveratrol ialah sejenis phenol semulajadi yang wujud di dalam tumbuhan anggur terutamanya jenis muskat dan anggur kulit merah serta Knotweed Jepun. Kajian saintifik menunjukkan resveratrol sangat memainkan peranan dalam memanjangkan usia kerana ia dapat melawan penuaan pada tahap sellular dan lebih dari itu.

Bagaimana VIVIX Shaklee Merawat Diabetes?

Resveratrol di dalam VIVIX Shaklee berfungsi menurunkan paras gula dalam darah pesakit diabetes sekaligus mengawal penyakit ini melalui 2 cara berikut :-

1. Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin

Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, peluang diabetes/kencing manis dapat dikurangkan.
Apabila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan mengeluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah. Resveratrol berfungsi dengan meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin. Oleh itu jumlah insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula dalam darah sahaja yang dikeluarkan oleh tubuh.

2. Mengaktifkan enzim SIRT1 yang sangat berkuasa dalam tubuh kita.

Untuk mencegah atau menyembuhkan diabetes/ kencing manis, satu enzim iaitu dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah diaktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan enzim.

Sempena promosi Twin Pack Vivix Shaklee, suka saya nak share pengalaman Puan Halimatun Saadiah mengenai abahnya yang merupakan seorang pesakit kencing manis  dan telah mendapat pelbagai manfaat setelah mengamalkan Vivix.

FB_IMG_1458274161968

Testimoni Puan Halimatun Saadiah,

Syukur Alhamdulillah dengan izin Allah dan kehendakNYA..kita berusaha dan berikhtiar yang menyembuhkan adalah atas kehendakNYA.
Abah dikesan kencing manis pada awal tahun 2013 hari tu, dengan kadar bacaan yang agak tinggi, 17 atau 18 mcm tu. kemudian bacaan xpernah turun2. bermacam jenis ubat dan supplement cuba, tapi bacaan makin teruk sehingga tidak dapat dibaca, dalam masa yang sama, berat badan turun mendadak sehingga seluar saiz 42 pada asalnya tinggal saiz 34, bayangkan memang turun byk sangat.
Makan tak lalu, sentiasa letih dan penglihatan menjadi kembang, hingga terpaksa buat cermin mata baru, dan abah dh tak berani nak bawak kereta jauh2 waktu malam. Sepanjang bulan puasa hari tu memang kami adik beradik semua susah hati tgk keadaan abah, kalau hari xkerja memang abah melepek saja xlarat, bibir pecah, makan xlalu.
kemudian bulan lepas saya berikan VIVIX untuk abah cuba, saya cuma suruh abah ambil sekali satu sudu teh setiap kali sebelum tidur, konsisten hampir 2 minggu, alhamdulillah. Hari ni abah p klinik untuk check bacaan dan keputusan bacaan 5.4, alhamdulillah normal..
bersyukur sgt2 Allah makbulkan doa kami semua untuk melihat abah sihat macam dulu..sekarang ni abah dh berselera makan, kerja pun dh xletih macam sebelum ni, abah kerja 3 shift, pagi, petang dan malam. memang abah rasa bertenaga sangat sekarang, muka pun dh nampak merah, penglihatan pun dah semakin ok..alhamdulillah.

Tak rugi Puan Halimatun cuba ikhtiar dengan belikan sebotol Vivix Shaklee untuk ayahnya. Dengan satu sudu setiap hari , Alhamdulillah, paras gula abahnya kini sudah NORMAL dan tiada masalah diabetes. Malah, abahnya juga turut merasa nikmat-nikmat kesihatan yang lain. Tak rugi ya tuan-puan sekalian. Mak ayah kita cuma ada satu. Kalau kita tidak mencari ikhtiar dan penawar untuk mereka, siapa lagi yang mereka boleh harapkan.

Harga Vivix Shaklee:

Bersesuaian dengan kesannya yang memberi pelbagai manfaat selepas pengambilan, harga Vivix Shaklee adalah RM475 sebotol. Jika hendak dibandingkan dengan kos anda melabur dengan membawa ibu bapa anda berulang-alik untuk mendapatkan rawatan di klinik, rasanya mungkin belanja yang perlu dikeluarkan untuk mendapatkan Vivix jauh lebih berbaloi. Sebabnya, bukan setakat dapat membantu mengatasi masalah diabetes mereka, malah tahap kesihatan juga inshaallah lebih baik.

Tapi, kalau nak dapat harga lebih murah, korang bolehlah pertimbangkan untuk join ahli Shaklee. Jangan risau, ahli tak semestinya kena menjual, join untuk makan sendiri pun dah cukup berbaloi, dapat nikmati harga ahli yang jauh lebih murah dan dapat consultation seumur hidup daripada saya.

Istimewa untuk bulan ini, Shaklee bagi best price untuk Vivix. Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda akan dapat :-

  1. FREE Membership
  2. FREE Postage
  3. Cash Back/ Bonus yang akan dibayar bulan berikutnya.
  4. Diskaun 5% untuk pembelian 2 Botol ( YES Twin Pack)

Jika anda ingin menghadiahkan sebotol Vivix untuk ibu bapa anda dan menjadikan hari-hari tua mereka lebih bermakna, sudah tiba masanya untuk anda menghubungi Jida di 013-6691930. Jangan sampai tahap kesihatan mereka menjadi semakin teruk pula. Menyesal kemudian tiada gunanya.

Untuk pembelian secara online, boleh klik sini ya!

order-now-esellBerkongsi Kebaikan Untuk Semua.

Ruzidah Abdullah [013-6691930]

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

(Visited 132 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

You May Also Like

6 thoughts on “Tonik 1001 Khasiat Berkesan untuk Turunkan Bacaan Gula Pesakit Kencing Manis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!