Turunkan Tekanan Darah Tinggi Dengan Vivix

Tahukah anda, darah tinggi yang tidak terkawal boleh membawa kepada masalah yang lebih teruk seperti strok dan juga kematian. Ini ada lah serius dan anda perlu ambil langkah sewajarnya untuk menangani masalah tekanan darah tinggi yang anda alami.

Kawal Darah Tinggi Sebelum Penyakit Semakin Parah

Penyakit darah tinggi kini bukan menyerang orang tua sahaja. Kawan sepejabat Jida dulu, baru berusia awal 30an pun ada yang dah di sahkan oleh doktor mempunyai penyakit ini. Puncanya, kerana terlalu stress dengan kerja! Sampai kat rumah pun masih fikir tentang kerja dan akhirnya memudaratkan kesihatan sendiri.

Tekanan-darah
Gambar Rajah Jantung dan Saluran Darah yang bekerja keras.

Darah tinggi atau Hipertensi merujuk kepada tahap tekanan darah yang meningkat lebih tinggi dari tahap biasa secara kronik. Pesakit yang mempunyai sekurang-kurangnya tiga bacaan tekanan darah yang melebihi 140/90 mmHg semasa berehat dijangka mempunyai keadaan darah tinggi.

Kadar tekanan darah tidak sama sepanjang masa. Ia sering berubah-ubah mengikut keperluan badan anda. Jika tekanan darah anda tinggi, doktor anda akan memeriksa semula tekanan darah anda untuk beberapa kali bagi menentukan kadar tekanan darah anda yang sebenar.

Tanda-tanda dan gejala
  • Selalunya, hypertensi tidak menunjukkan sebarang tanda dan gejala.
  • Kadang-kadang pesakit mungkin mengalami tanda-tanda yang tidak spesifik seperti pening atau sakit kepala.
  • Periksa tekanan darah anda secara berkala di Klinik Kesihatan berdekatan. Doktor akan menasihatkan anda tentang kekerapan untuk memeriksa tekanan darah.

Suplemen yang dicadangkan untuk membantu mengawal dan menurunkan Darah Tinggi.

 

cara turun darah tinggi dengan vivix

Bagaimana VIVIX Shaklee membantu mengatasi tekanan darah tinggi?

Salah satu ramuan di dalam Vivix adalah Polygonum Cuspidatum. Ia juga dikenali sebagai knotweed jepun.

Ia adalah tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia, yang juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah.

Knotweed Jepun adalah sumber komersial Resveratrol yang juga terdapat dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah.

Polygonum Cuspidatum mempunyai banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplemen anti penuaan seperti Resvertrol dan banyak jenis perubatan tradisional cina.

Ahli sains telah banyak melakukan ujian makmal ke atas haiwan untuk menentukan manfaat kesihatan resveratrol.

Kesimpulan dari ujian ini menunjukkan resvertrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan

Berikut Jida kongsikan beberapa testimoni daripada pengguna yang telah mengamalkan Vivix sebagai ikhtiar untuk mengawal tekanan darah tinggi.

Testimoni #1 – Selepas  Amalkan Vivix, Kesihatan Abah Semakin Pulih.

 

testimoni vivix untuk darah tinggi

Testimoni abah sendiri..
Sejarah sakit abah 2012 tidak boleh dikenang..tiba-tiba je abah jatuh sakit..sakit yang boleh membawa maut..
Darah tinggi yang melampau membawa ke serangan jantung dan pendarahan dalam kepala..berkampung di hospital klang hampir sebulan..di PPUM 2 minggu..darah beku merebak ke sebelah kanan kepala hingga abah strok sebelah kiri badan dan yang paling kami tak mahu ingat abah lupa siapa yg ada disekelilingnya..sebak pulak..
Kalau nk cerita mmg panjang..kini dah 3 botol vivix abah consume..kesihatan abah semakin pulih..alhamdulillah..dulu siapa jangka abah boleh berjalan kembali..bawa motor keliling kampung..pergi masjid pergi ke pasar..
Memang syukur sangat2..

Testimoni #2 Tekanan Darah Mak Semakin Baik, Wajah pun Berseri.

Testimoni darah tinggi

Mak saya ada hipertensi. Dia sampai kena warded sebab tiba-tiba kena stroke. Pastu cholestrol level memang hi. Dia selalu penat, stress dalam kerja dan urus rumah. Dahlah saya jauh nak tengok-tengok mak.

In the end, saya bagi Vivix. Paling best tengok muka mak berseri dah. Makcik-makcik cakap kembali muda. Mak cakap, ubat darah tinggi yang banyak sangat tu tak payah makan pun okay. Mak lebih cergas dan sihat. Alhamdulilah, syukur. Vivix sangat perlu dalam keluarga kami.

Testimoni #3 – Cecah 200 bacaan tekanan darah, Lepas Amal Vivix akhirnya Ok.

testimoni-vivix-tekanan darah tinggi

Post ni dah create malam tadi. Hehe..Tapi xpelah alang2 dah tanye, post dulu sini pastu nk post kat wall plak..
***********
VIVIX UNTUK PESAKIT DARAH TINGGI

Saya ingat lagi.. Awal tahun 2013 ni, dapat call drpd kampung. Mak call bgtau darah naik. 200 hoiii… Mase dengar tu kecut perut. Takut sangat.. Sbb last year, ade sorang customer yang maknya kene stroke sbb darah naik over 200. Yang kisah ni nnt kita story lain.

So nak dijadikan citer saya pun belikan mak sebotol VIVIX. Mak siap cakap.. “boleh2.. Lagipun mak dah mimpi baik nih.. Rase2 mak boleh baik minum ubat ko nih” . Hehe.. So mase balik kg tuh memang sedih giler tgk mak. Terbaring.. Solat pun sambil baring. Makan xlalu. Nak g toilet pun kena papah. Seb baik ade adik. .. Malam tu jugak bagi die 1 sudu vivix.

Esok pagi dlm kul 5.30 ktrg dlm bilik ni tersedar sbb dgr bising2 kat hall. Tengok2 rupenya mak tengah kemas hall .. Siap sapu lantai lagi.. Memang ligat.. Macam xsakit. Mak cakap “bagus jiha ubat ko nih.. Badan sedap”

.. Itulah mak saya.. Pantang sihat sikit, xleh dok diam!! – Najihah Sudi

Jemput baca testimoni  : 20 Tahun Menghidap Diabetes, Akhirnya Pulih  dan juga, testimoni  : Tonik 1001 Khasiat Berkesan Untuk Turunkan Bacaan Gula Pesakit Kencing Manis.

Harga Vivix Shaklee:

Bersesuaian dengan kesannya yang memberi pelbagai manfaat selepas pengambilan, harga Vivix Shaklee adalah RM475 sebotol. Jika hendak dibandingkan dengan kos anda melabur dengan berulang-alik untuk mendapatkan rawatan di klinik, rasanya mungkin belanja yang perlu dikeluarkan untuk mendapatkan Vivix jauh lebih berbaloi. Sebabnya, bukan setakat dapat membantu mengatasi masalah tekanan darah tinggi , malah tahap kesihatan juga inshaallah lebih baik.

Tapi, kalau nak dapat harga lebih murah, anda bolehlah pertimbangkan untuk join ahli Shaklee. Jangan risau, ahli tak semestinya kena menjual, join untuk makan sendiri pun dah cukup berbaloi, dapat nikmati harga ahli yang jauh lebih murah dan dapat consultation seumur hidup daripada saya.

Istimewa untuk bulan ini, Shaklee bagi best price untuk Vivix. Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda akan dapat :-

  1. FREE Membership
  2. FREE Postage
  3. Cash Back/ Bonus yang akan dibayar bulan berikutnya.

Jika anda ingin menghadiahkan sebotol Vivix untuk ibu bapa anda dan menjadikan hari-hari tua mereka lebih bermakna, sudah tiba masanya untuk anda menghubungi Jida di 013-6691930. Jangan sampai tahap kesihatan mereka menjadi semakin teruk pula. Menyesal kemudian tiada gunanya.

Untuk pembelian secara online, boleh klik sini ya!

Order-Sekarang-300x63

Sebarang pertanyaan atau order bolehlah dibuat dengan menghubungi nombor Jida dibawah ini.

* RUZIDAH *

013-6691930

 [ ID : 933174 ]

klik wasap shaklee

>>Terus ke Whatsapp

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

Untuk mendapatkan PRODUK SHAKLEE dengan HARGA AHLI –> KLIK SINI

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

(Visited 62 times, 4 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

4 thoughts on “Turunkan Tekanan Darah Tinggi Dengan Vivix

  1. Syukurla mak Nida pun dah ok. Hehe. Sekrg dia suka pula nutriferon, vitalea. Harap harap hipertensi ni taklah menurun pada kami. Huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!