Vitamin C Kunyah-Kunyah

Kunyah-kunyah aje. Hehe ?

Vitamin yang satu ni memang cara makannya harus dikunyah. Nama vitamin tersebut ialah Chewable Vitamin C.

Vitamin C kunyah-kunyah

Walaupun cara makannya begitu tapi ia tak bermakna vitamin ini sesuai untuk anak kecil sahaja. Ia ibarat gula-gula yang boleh dikulum bila-bila masa.
Sangat mudah untuk dibawak dalam handbag.

Kalau encik suami anda tengah berusaha nak berhenti merokok. Cuba bagi Vitamin C kunyah-kunyah ni pada dia. Lagi bagus dia telan ni daripada amik gula-gula manis. Banyak khasiatnya.

Selain itu, bagi wanita hamil yang mengalami loya-loya atau mual dek alahan, lebih baik ibu-ibu kunyah ni sebagai pengganti kepada asam. Bukan setakat dapat kurangkan loya, malah boleh juga meningkatkan sistem imun.

Setiap tablet kunyah mempunyai kepekatan 100mg Vitamin C. Ianya diberi nama ‘Chewable’ kerana ianya perlu dikunyah seperti gula-gula. Apa yang istimewanya ialah apabila anda mengunyah Vitamin C jenis ini, air liur akan membantu menghadamkan Vitamin C tersebut dan seterusnya membolehkan ianya sedia untuk diserap sebaik sahaja sampai ke usus kecil.

Oleh kerana sebiji Chewable Vitamin C mengandungi 100mg kandungan vitamin C. So berapa banyak boleh makan sehari? Ada orang makan 3-5 biji sehari untuk dapatkan kulit yang cantik dan ia juga bagus sebagai anti stress. Semuanya bergantung kepada keperluan. Jida akan guide cara pemakanan yang betul apabila anda menjadi pelanggan Jida. ?

Harganya ? Mampu bayar insyaALLAH. Hubungi sahaja Jida di talian 013-6691930 (call/sms/wsap/telegram) ~ semua boleh ?.

Berkongsi Kebaikan Untuk Semua.

Ruzidah Abdullah [013-6691930]

Pengedar Shaklee Kawasan Banting, Dengkil & Sepang

(Visited 214 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

One thought on “Vitamin C Kunyah-Kunyah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!