Vitamin Penguat Jantung Khas Untuk Yang Ada Lemah Jantung

Jantung merupakan pusat kepada sistem kardiovaskular. Oleh itu, jantung memainkan peranan utama dalam peredaran darah. Jantung mempunyai empat ruangan dan dianggap sebagai sebuah pam kerana ia berfungsi untuk mengalirkan dan mengedarkan darah ke seluruh tubuh.

Jantung manusia
Jantung Kita

Dianggarkan terdapat seramai 3 hingga 20 pesakit lemah jantung bagi setiap 1000 orang. Bagi mereka berusia > 65 tahun ke atas, jumlah ini meningkat sebanyak 100 bagi setiap 1000 orang.

Di antara penyakit yang secara lazimnya boleh mengakibatkan jantung menjadi lemah adalah:

 • Serangan jantung
 • Tekanan darah tinggi
 • Injap jantung rosak
 • Jangkitan virus (viral cardiomyopathy)
 • Penyakit kongenital / sejak dilahirkan (contoh: Jantung berlubang)
 • Penyakit otot jantung (cardiomyopathies)
 • Penyakit jantung akibat alkohol (alcoholic cardiomyopathy)

Mereka yang mempunyai jantung yang lemah mungkin tidak akan mempunyai sebarang gejala atau simptom pada peringkat awal. Namun simptom berikut boleh timbul secara perlahan atau mendadak dan secara lazimnya mereka yang mempunyai lemah jantung akan mengalami beberapa tanda-tanda seperti berikut:

 • Cepat kepenatan (boleh disalah ertikan sebagai lelah)
 • Semput nafas ketika menaiki tangga atau berjalan jauh
 • Bengkak kedua belah kaki (seperti ada mendapan air di bawah kulit)
 • Tidur memerlukan bantal yang tinggi (lebih daripada dua bantal) atau dalam posisi duduk
 • Terjaga ketika waktu tidur (akibat sukar bernafas)

Cadangan Vitamin Untuk Mereka Yang Ada Masalah Jantung Yang Lemah.

1 – Vivix

vivix istimewa

Vivix adalah produk antioksidan hebat yang mampu mencegah serta melindungi sel hinga ke peringkat cellular DNA. Vivix merupakan supplement terbaik yang mampu mencegah dan memperbaiki penyakit kronik seperti kanser, diabetes, sakit jantung, buah pinggang, darah tinggi, resdung kronik dan pelbagai penyakit lain.

Tahu tak? Tubuh badan kita terdiri daripada unit asas yang dipanggil sel. Penyakit bermula bila sel ni menjadi lemah dan radikal bebas mula merosakkan sel menyebabkan seterusnya kerosakan mula merebak. Inilah punca kepada pelbagai jenis penyakit termasuklah kanser.

Radikal bebas adalah ion-ion tak stabil yang sentiasa ada disekeliling kita terutamanya dalam persekitaran udara, air, barangan dan makanan tercemar. Kita tak dapat lari daripada radikal bebas melainkan memastikan sel imun tubuh kuat untuk menentang ancaman kerosakan ion-ion tak stabil ini.

Tapi, Vivix boleh bertindak memusnahkan radikal bebas dan memperbaiki sel serta melindunginya hingga ke peringkat cellular DNA. Hebat kan?

Testimoni Vivix

Testimoni vivix lemah jantung

2 – Omega Guard

Ramai yang tidak sedar mengenai pengumpulan lemak dalam salur darah, kerana mereka tiada simptom tertentu untuk kes ini. Biasanya, setelah pemeriksaan dilakukan, barulah masalah salur darah tersumbat dapat dikesan. Ini menandakan lemak jahat dah terkumpul di salur darah.
Namun jika kita mengamalkan Omega Guard ini ia dapat mengurangkan risiko penyakit jantung dan ia juga dapat membantu mengekalkan kolesterol baik dan mengawal tekanan darah di paras normal.

3 – Coq10 Health

Coq health

Coq10 Health merupakan campuran semulajadi proprietary 100mg Coq10 dan resveraterol didalam softgel yang bioavailable.

Di antara kelebihan Coq10 ialah  :

 1. Membantu penghasilan tenaga didalam organ jantung.
 2. Coq10 membantu meningkatkan penghasilan tenaga didalam otot jantung, menambah kekuatan mengepamnya. Penyelidikan juga menunjukkan Coq10 meningkatkan peredaran darah, mengurangkan episode serangan angina dan mengurangkan palpitasi jantung.
 3.  Menggalakan dan melindungi arteri sihat dari oksidasi LDL.
 4. Banyak kajian telah menunjukkan Coq10 mempunyai potensi untuk mengurangkan tekanan darah secara semulajadi tanpa kesan sampingan. Tindakan Coq10 sebagai antioksidan yang kuat menghalang oksidasi LDL kolestrol yang ‘tidak baik’ dan menghalangnya dari melekat dan menyumbat salur darah.
 5. Membantu menambah dan mengekalkan tahap Coq10 didalam darah.
 6. Meningkatkan tenaga.
 7. Coq10 berupaya meningkatkan tahap tenaga, menambahkan stamina , dan mengurangkan kelesuan. Kajian juga mendapati , suplemen harian Coq10 dapat mengatasi symptom-symptom kelesuan.
 8. Kecerdasan mental.
 9. Coq10 merancakkan sel-sel otak yang seterusnya meningkatkan kecerdasan mental, memori dan keupayaan kognitif. Kajian juga menunjukkan suplemen Coq10 mengurangkan serangan migraine , pening dan perasaan loya.
 10. Kulit yang lebih muda.
 11. Coq10 meningkatkan peredaran darah untuk membekalkan tisu kulit dengan cukup oksigen dan nutrisi untuk pemulihan , rejuvanasi dan penghasilan kolagen. Ini membantu kulit agar lebih tegang, lebih cerah berseri.
 12. Meningkatkan kesuburan.

Inilah dia tiga produk yang mampu membantu menjaga kesihatan jantung kita. Pencegahan masalah jantung dari awal boleh mencegah kepada masalah jantung yang lebih kronik.

Untuk pertanyaan yang lebih lanjut mengenai Set Kesihatan Jantung di atas, boleh terus menghubungi saya di talian yang tertera di bawah.

* RUZIDAH *

013-6691930

 [ ID : 933174 ]

013-6691930 

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

Kawasan COD : Kg. Bukit Changgang, Kg. Labohan Dagang, Olak Lempit, Pekan Banting, Langat Murni, Masjid KLIA & Dengkil

(Visited 804 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!