Vitamin Untuk Pemikiran Positif

Pernah dengar tak orang kata, bila kita fikir benda-benda positif, hasil yang kita dapat nanti pun inshaallah yang positif-positif belaka. Tapi kan, entah kenapa minda kita nak juga fikir yang negatif je?

Fikiran positif
Beza orang yang positif vs negatif.

Tahu tak salah satu masalah tak boleh nak berfikir secara positif ialah kerana badan kita kekurangan nutrien tertentu.

So nak kena ambik apa supaya kita mampu nak fikir positif?

1. OMEGA GUARD

omega guard_shaklee

Omega ada DHA, EPA & ALA yang berfungsi membantu sel otak kita nak berhubung antara satu sama lain. Kekurangan Omega 3 ni boleh buat seseorang jadi depress, tak ada mood, selalu down sebab ia mengganggu hormon serotonin & dopamin yang ada di dalam badan kita.

2. GLA COMPLEX

GLA_WATERMARK

Dah amik Omega 3, kena balance kan dengan Omega 6, dan kajian terbaru menunjukkan pengambilan kedua-dua jenis Omega ni memberi kesan penyerapan lebih baik.

3. B COMPLEX

b complex shaklee

Vitamin B6 (komponen yang ada dalam vitamin B Complex) berfungsi menghasilkan neurotransmitter seperti serotinin & dopamim. Bila serotonin low, kita akan jadi depress dan tak bersemangat.

4. ESP

esp shaklee kelebihan

ESP Glisemik rendah

ESP ialah makanan tambahan rendah GI (glisemik index) dan ia mengelakkan otak kita menerima terlalu banyak gula dalam satu masa yang memberi kesan kepada mood kita.

ESP juga mengandungi asid amino yang penting utk merangsang pengeluaran norepinephrine & dopamine yg penting untuk fokus, clarity dan alert.

5. CINCH TEA

Cinch energy tea mix

Cinch Tea mengadungi L-theanine yang penting untuk ketenangan dan fokus.

Sesiapa yang asyik stress tu Jida cadangkan agar anda konsisten dengan produk-produk di atas. Kalau memang dah ambil hari-hari tapi tetap tiada kesan, cuba buat detox dan amalkan semula produk-produk ni. Jangan tinggal walau sehari.

Insya-Allah bukan je akan bersemangat, malah perjalanan kerjaya, bisnes atau apa jua yang anda lakukan pun makin kencang dan berjalan dengan lancar!

Hubungi Jida sekiranya anda berminat untuk mendapatkan kesemua atau mana-mana produk yang ada di dalam entri ini. Setiap pembelian daripada Jida akan mendapat konsultasi eksklusif.

Pengedar Vitamin Anda

 013.6691930
Ruzidah Abdullah (SID : 933174)

(Visited 35 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi!
Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com
Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida.
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!