Vitamin Yang Sesuai Untuk Anak Satu Tahun Ke Atas

Salah satu vitamin yang memang saya sentiasa bagi anak-anak saya makan ialah Vitamin C Chewable. Vitamin ni, dari umur 1 tahun lagi boleh ambil. Anak-anak boleh hisap, kunyah atau telan terus pun takpe. Tapi yang paling bagus, minta diaorang hisap macam gula-gula.

Ruzidah.com tadom hills resort
Peminat no 1 Chew Vita C

Walaupun ada rasa masam sikit, tapi amazingly ramai je budak-budak suka. Siap tak cukup ambik sebiji, nak lagi berbiji-biji. Tu yang cepat je habis. Nasib baik sebotol ada 90 biji.

Apa kelebihan Chewable Vitamin C ni ?

? Manfaat utama adalah untuk meningkatkan sistem imun tubuh badan anak-anak.

? Tidak mempunyai sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan.

? Rasa oren yang sangat semulajadi masam masam manis, membuatkan kanak kanak sangat sukakannya.

? 1 biji Chewable Vita-C Plus 100mg bersamaan dengan 1 1/2 biji oren, iaitu 100mg dalam 1 tablet

? Tablet Chewable Vita-C Plus 100mg lebih kecil dan sangat mudah dihisap, kunyah mahupun ditelan

Anak-anak biasalah kan, imun tubuh tak berapa kuat lagi. So, risiko untuk berjangkit dengan kawan-kawan kat sekolah ke kat nursery ke memang tinggi lah. Selsema la, demam la, batuk semua tu kan. Atleast, bila kita bagi ni, ada la jugak protection untuk diorang. Bagi kuat sikit nak lawan segala virus tu.

Lagi-lagi hujung tahun ni, musim hujan dah nak mula, parents mula ramai order Chewable Vita-C juga Meal Shake ni ha.

Mealshakes vitamin c
Stok baru ambik minggu lepas

Ya, Meal Shake merupakan satu lagi makanan tambahan yang sesuai untuk diberikan pada anak anda. Ye lah, kanak-kanak zaman sekarang kan banyak sangat terdedah dengan segala macam fast food dan hipster punya makanan. Walaupun sedap makan makanan macam tu tapi khasiatnya sangatlah kurang untuk perkembangan anak-anak.

Apa kelebihan Meal Shakes pula?

? Sumber utama vitamin untuk kanak-kanak

? Perangsang kepada anak yang kurang selera makan atau cerewet memilih makanan.

? Anak kecil yang mengalami masalah sembelit.

Mungkin ada yang fikir, banyaklah nak keluar belanja untuk beli vitamin-vitamin ni semua. Oh, disini ada dah silap wahai ibu bapa. Sesungguhnya kos rawatan klinik lagi mahal daripada berikan nutrisi tambahan bagi elak anak demam kan?

Cuba cek balik kalau anak kerap sakit dan perlu diberi rawatan. Koman-koman RM50 sekarang sekali rawatan kalau klinik swasta. Nak ke klinik kerajaan tak sempat pula kalau waktu kerja, lagipun orang pun ramai kan.

Bagi Jida secara peribadi, tak pe lah kalau berhabis sedikit untuk anak-anak. Lagipun kita bekerja pun kan demi melihat anak-anak membesar dengan sihat dan gembira. Bila anak-anak cergas dan sihat, ibu bapa pun tak perlu nak risau sangat dengan anak lagi kan?

Sekiranya anda ingin mengetahui produk apa lagi yang sesuai untuk anak anda, hubungilah Jida ditalian yang tertera. InshaAllah, Jida akan cuba membantu anda.

Pengedar Vitamin Anda ?
Ruzidah Abdullah (SID : 933174)
013-6691930

(Visited 105 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi!
Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com
Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida.
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

One thought on “Vitamin Yang Sesuai Untuk Anak Satu Tahun Ke Atas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!