Vivix Bantu Turunkan Bacaan Gula Dalam Darah

Penyakit kencing manis atau diabetes adalah antara penyakit yang sangat popular di kalangan rakyat Malaysia bahkan juga di seluruh dunia.

Punca penyakit ini antaranya adalah disebabkan terlalu banyak mengambil makanan manis dan tidak berkhasiat, kurang bersenam, cara hidup tidak sihat serta pemakanan tidak seimbang.

diabetes kencing manis

Apa yang perlu kita buat apabila ada ahli keluarga kita disahkan mempunyai kencing manis?

Bayangkan bila ketua keluarga disahkan ada kencing manis. Anak-anak pula masih bersekolah rendah dan tengah membesar. Sebagai isteri, tentu sekali kita merasa risau kan?

Selain daripada mendapatkan rawatan daripada hospital dan klinik, anda juga boleh berikhtiar untuk mengawal paras bacaan gula dengan mengamalkan VIVIX.

Bagaimana pesakit kencing manis boleh mendapat kesihatan yang lebih baik apabila menggunakan vivix?

Resveratrol di dalam VIVIX Shaklee berfungsi menurunkan paras gula dalam darah pesakit diabetes sekaligus mengawal penyakit ini melalui 2 cara berikut :-

1. Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin

Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, peluang diabetes/kencing manis dapat dikurangkan. Apabila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan mengeluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah. Resveratrol berfungsi dengan meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin. Oleh itu jumlah insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula dalam darah sahaja yang dikeluarkan oleh tubuh.

2. Mengaktifkan enzim SIRT1 yang sangat berkuasa dalam tubuh kita.

Untuk mencegah atau menyembuhkan diabetes/ kencing manis, satu enzim iaitu dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah diaktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan enzim.

Hebatkan manfaat Vivix ? Dengan menggunakan bahan semulajadi dan terbaik. Vivix telah banyak membantu mengatasi masalah diabetes ramai orang.

Jemput baca testimoni pelanggan yang membeli Vivix daripada Puan Fyda Noh.

**Disclaimer : Keputusan adalah berbeza bagi setiap individu.

 

testimoni vivix bacaan gula turun

Customer saya mula2 kontek saya untuk beli peria katak untuk penyakit kencing manisnya. Bila saya terangkan kebaikan Vivix untuk kawal kencing manis beserta harga. Terjojol biji matanya 😳😳😳. Mahal sangat kata dia.

Saya pun tak taruh harapan tinggi kat dia. Selepas 2-3 hari dia kontek saya untuk beli Vivix & join ahli sekali sebab boleh dapat harga lagi murah.

Selepas 3 hari minum Vivix, gulanya turun dari 16 ke 9.9. Dan badan rasa lebih cergas. Bangun tidur pun lebih awal.

Bayangkan dari bacaan gula berbelas-belas sebelum itu, akhirnya bacaan gulanya semakin baik dan terkawal. Alhamdulillah, kerana Allah gerakkan hatinya untuk berikhtiar dengan Vivix.

 

Artikel berkaitan : Testimoni Vivix 1 dan  Testimoni Vivix 2 disini.

Tak rugi ya tuan-puan sekalian. Kalau anda ada suami atau ibu bapa yang menghidap kencing manis bertahun-tahun lamanya. Cubalah berikhtiar dengan Vivix untuk mereka.

Harga Vivix Shaklee:

Bersesuaian dengan kesannya yang memberi pelbagai manfaat selepas pengambilan, harga Vivix Shaklee adalah RM475 sebotol. Jika hendak dibandingkan dengan kos anda melabur dengan membawa insan tersayang anda berulang-alik untuk mendapatkan rawatan di klinik, rasanya mungkin belanja yang perlu dikeluarkan untuk mendapatkan Vivix jauh lebih berbaloi. Sebabnya, bukan setakat dapat membantu mengatasi masalah diabetes mereka, malah tahap kesihatan juga inshaallah lebih baik.

Tapi, kalau nak dapat harga lebih murah, korang bolehlah pertimbangkan untuk join ahli Shaklee. Jangan risau, ahli tak semestinya kena menjual, join untuk makan sendiri pun dah cukup berbaloi, dapat nikmati harga ahli yang jauh lebih murah dan dapat consultation seumur hidup daripada saya.

Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda akan dapat :-

  1. FREE Membership
  2. FREE Postage
  3. Cash Back/ Bonus yang akan dibayar bulan berikutnya.

Jika anda ingin menghadiahkan sebotol Vivix untuk ibu bapa anda dan menjadikan hari-hari tua mereka lebih bermakna, sudah tiba masanya untuk anda menghubungi Jida di 013-6691930. Jangan sampai tahap kesihatan mereka menjadi semakin teruk pula. Menyesal kemudian tiada gunanya.

Kini, lebih mudah sekali nak order secara online, hanya klik pada butang “ORDER SEKARANG” dibawah ini sahaja, anda boleh membuat pesanan terus kepada Shaklee.

Order-Sekarang-300x63

Sebarang pertanyaan atau order bolehlah dibuat dengan menghubungi nombor Jida dibawah ini.

* RUZIDAH *

013-6691930

 [ ID : 933174 ]

klik wasap shaklee

>>Terus ke Whatsapp

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

Untuk mendapatkan PRODUK SHAKLEE dengan HARGA AHLI –> KLIK SINI

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

(Visited 11 times, 3 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Info/Order/Pertanyaan? Sila Klik Sini
error: Content is protected !!