Vivix Shaklee Membantu Mengatasi Masalah Katarak, Tanpa Pembedahan

Katarak adalah kekaburan di dalam kanta mata yang mungkin disebabkan oleh penuaan, kecederaan, radang mata, kencing manis atau pengambilan ubat. Lazimnya, katarak merupakan penyakit mata semula jadi dalam kalangan warga emas. Ia juga menjadi penyebab utama kerosakan penglihatan dan kebutaan di Malaysia.

CataractsMenurut Ketua Pakar Bedah Oftalmik Pusat Pakar Mata Vista Laser Eye Centre, Dr. Aloysius Low, beliau menyatakan bahawa penyakit katarak bukan sahaja dihadapi oleh orang berumur malah  orang muda juga berisiko menghidapnya.

Menurut beliau juga apabila seseorang mencecah umur lebih 45 tahun, mereka akan mengalami masalah penglihatan seperti kehilangan kejelasan dan perbandingan warna (meluntur atau berubah) disebabkan katarak.

Katarak ialah kekaburan pada kanta semula jadi dalam mata yang menghalang laluan cahaya ke dalam mata. Individu yang mengalami katarak menghadapi kesukaran melakukan rutin harian kerana penglihatan kabur walaupun selepas memakai dan sering menukar cermin mata.

Untuk artikel penuh mengenai Katarak, boleh baca di sini.

Rawatan Untuk Katarak Mata

Untuk kes katarak yang tidak serius, mungkin tidak perlukan pembedahan. Hanya perlukan penjagaan rapi seperti kacamata yang bersesuaian, tidak sesuai memandu pada waktu malam dan memastikan cahaya mencukupi untuk membaca.

Akan tetapi untuk kes yang sudah diklasifikasikan sebagai teruk, pesakit perlu menjalani pembedahan yang bersesuaian. Doktor akan memberikan penjelasan yang terbaik untuk menangani masalah katarak mata.

Vivix Sebagai Suplemen untuk Mencegah Masalah Mata dan Katarak

Dek kerana takut untuk menjalani pembedahan, Ibu kepada Puan Rosliza telah mengamalkan Vivix sebagai suplemen tambahan. Dan Alhamdulillah, selepas 2 minggu mengambilnya terdapat beberapa perubahan positif berlaku.

katarak mata tanpa perlu pembedahanTESTIMONI IBU

“Happy sangat Bila Boleh beri kesihatan pada mak..

Mak mengalami masalah katarak mata kedua belah menyebabkan penglihatan mak kurang jelas.. Takut Nak menjalini katarak mata saya belikan mak Vivix Shaklee pada 08.02.16

Alhamdulillah mak baru Minum 1/2 botol Vivix , nampak perubahan mata mak terutama sebelah kiri yang bebas dari katarak tersebut.

Bukan Itu Sahaja, mak juga mengalami masalah lutut, Kini lutut mak semakin ok Dan mak tak perlu Kan painkiller untuk hilangkan sakit lutut mak..80% tak bergantung ubatan sentetik.BEBAS KIMIA.

Badan mak pun semakin ringan nak bergerak.

Happy sangat, InshaAllah berbakti pada orang tua adalah satu nikmat yang sangat membahagiakan seorang Anak..- Rosliza Hj Md Tawal

Syukur sangat bila dapat membahagiakan hati seorang ibu. Pengorbanan mereka tidak mungkin terbalas sehingga bila-bila. Betul tak? ( Tiba-tiba, teringat ibu sendiri di kampung. 😉 )

Bagaimana Vivix Membantu Masalah Katarak ?

Dalam kajian klinikal terkini telah terbukti di mana ramuan VIVIX telah menunjukkan ia memberi impak kepada 4 mekanisma utama penuaan pada tahap selular:

  1. Melindungi dan membaiki sellular DNA
  2. Memberi impak positif kepada pengawalan genetik
  3. Menggalakkan biognesis (pembentukan baru) mitochondria
  4. Melambatkan pembentukan protin AGE (Advanced Glycation End Products)

Di samping itu VIVIX juga turut membantu memelihara:-

  • Kesihatan jantung
  • Kesihatan otak
  • Kesihatan sistem imun
  • Kesihatan sendi
  • Perlindungan antioksidan
  • Peningkatan tenaga pada tahap sellular
  • Kesihatan yang berpanjangan

Recomended : VIVIX kerana dapat memperbaiki keseluruhan DNA dalam tubuh pada tahap selullar dengan mengembalikan tenaga yang menyeluruh.

Harga Vivix Shaklee:

Bersesuaian dengan kesannya yang memberi pelbagai manfaat selepas pengambilan, harga Vivix Shaklee adalah RM475 sebotol. Jika nak dibandingkan kos anda berulang alik untuk mendapatkan rawatan ke sana sini, rasanya pelaburan anda dengan membeli Vivix adalah lebih berbaloi.

Tapi, kalau nak dapat harga lebih murah, korang bolehlah pertimbangkan untuk join ahli Shaklee. Jangan risau, ahli tak semestinya kena menjual, join untuk makan sendiri pun dah cukup berbaloi, dapat nikmati harga ahli yang jauh lebih murah dan dapat consultation seumur hidup daripada saya.

Istimewa untuk bulan ini, Shaklee bagi best price untuk Vivix. Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda akan dapat :-

  1. FREE Membership
  2. FREE Postage
  3. Cash Back/ Bonus yang akan dibayar bulan berikutnya.
  4. Diskaun 5% untuk pembelian 2 Botol ( YES Twin Pack)

Jika anda rasa anda perlukan suplemen tambahan untuk masalah katarak ibu atau ayah anda, sudah tiba masanya untuk anda menghubungi Jida di 013-6691930. Jasa mereka membesarkan anda sejak dari kecil, mungkin tidak dapat dibalas dengan apa-apa pun. Namun begitu, kesihatan dan kebahagiaan mereka meniti hari tua, adalah terpenting buat masa ini. Malah, sekiranya anda mengenali sesiapa yang juga mempunyai masalah ini, panjang-panjangkanlah info ini pada mereka. Semoga dapat membantu orang lain juga. Insha Allah.

Kini, lebih mudah sekali nak order secara online, hanya klik pada “ORDER NOW” dibawah ini sahaja, anda boleh membuat pesanan terus kepada Shaklee. Happy Shopping!

order-now-esellBerkongsi Kebaikan Untuk Semua.

Ruzidah Abdullah [013-6691930]

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin Banting-Dengkil-Sepang

(Visited 614 times, 7 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi!
Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com
Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida.
Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!