Vivix Shaklee Membantu Mengatasi Masalah Kencing Manis

Pengambilan Vivix Shaklee yang berterusan membantu mengatasi masalah kencing manis (diabetes) selain berfungsi sebagai antioksidan yang melindungi sel-sel badan dari kerosakan akibat serangan dari radikal bebas.

diabetes kencing manis

Ada juga  pesakit diabetes yang dapat sembuh setelah mengamalkan vivix Shaklee secara konsisten. Ini semuanya kuasa Allah. Kita berikhtiar dan Allah yang menentukannya.

Vivix adalah satu-satunya suplemen di dunia yang mampu menembusi DNA manusia. Vivix sangat bagus untuk merawat penyakit 3 serangkai iaitu kencing manis, penyakit jantung dan darah tinggi. Jika ada antara kita yang menghidapi penyakit 3 serangkai, Jida syorkan amalkan Vivix Shaklee.

Bagaimana Vivix Shaklee membantu merawat diabetes?

Ramuan Vivix yang terdiri daripada campuran botani yang kaya dengan resveratrol dan polifenol dapat memberi manfaat kepada pesakit diabetes dengan:

Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin (“metabolic syndrome”)
Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak.  Jadi, pengambilannya secara berterusan dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.

Mengawal kepekatan gula dalam darah

Karbohidrat yang dicerna akan menghasilkan gula yang memberikan kita tenaga. Walau bagaimanapun, pengambilan karbohidrat yang tinggi seperti nasi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah kita meningkat. Dengan Vivix, polifenol yang terkandung dalam anggur muscadine akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan kencing manis.

Mengelakkan kerosakan mata, menggalakkan penyembuhan luka dengan segera
Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.

Mencegah pembentukan protein AGE
Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan penbentukan protein AGE ini.

Sebab itulah Jida sangat mengesyorkan pengambilan Vivix untuk pesakit kencing manis.

Kalau ada ibu atau ayah anda yang ada penyakit kencing manis atau darah tinggi, selalu-selalulah pantau perkembangan kesihatan mereka.

Selain daripada bawa mereka ke hospital untuk pemeriksaan kesihatan berkala. Boleh juga anda ikhtiarkan untuk mengatasi masalah kesihatan mereka dengan Vivix seperti seorang pengguna di bawah.

Testimoni vivix kencing manis

Salam, Kak Aizah buat apa?

Sihat??

Saya nak bagitau akak..syukur..Mak makan Vivix..Kncing manis mak dari 18 turun 16 lps tu turun 10.5. Pagi tadi cek turun 9.1..hehe. Mak pun makin sihat..Blh bgn..buat keje….Layan anak2 ayamnya kat blkg rumah.

Mak makan esp jugak..Tahan perut untuk puasa..rasa berbaloi..walaupun kuar duit bnyk..Tengok mak ceria..sihat??

Allahuakbar..syukur Alhamdullilah..rasa nk nangis je baca ni.

Saya nangis pgi tdi..Nangis tu sbb xtau nak cakap..Tgk mak blh buat keje dan jalan..Tidak sblm ni mak asyik mengadu sakit badan…sakit kepala..kebas kaki..?Nangis mula2 mak tak mau makan..sbb mhl sgt ubat..Tapi, saya dan adik beradik lain tak kisah. Asalkan mak ayah sihat..

Alhamdulilah, akhirnya mak beransur pulih. Bayangkan kalau anak-anaknya tidak berusaha mencari penawar seperti Vivix ini. Dengan bacaan yang begitu tinggi, pelbagai masalah lain pula yang boleh timbul jika tidak dikawal segera.

Hebatkan manfaat Vivix ? Dengan menggunakan bahan semulajadi dan terbaik. Vivix telah banyak membantu mengatasi masalah diabetes ramai orang.

Boleh baca : Testimoni Vivix 1 dan  Testimoni Vivix 2 disini.

Tak rugi ya tuan-puan sekalian. Kalau anda ada ibu bapa yang menghidap kencing manis bertahun-tahun lamanya. Cubalah berikhtiar dengan Vivix untuk mereka. Mak ayah kita cuma ada satu. Kalau kita tidak mencari ikhtiar dan penawar untuk mereka, siapa lagi yang mereka boleh harapkan.

Harga Vivix Shaklee:

Bersesuaian dengan kesannya yang memberi pelbagai manfaat selepas pengambilan, harga Vivix Shaklee adalah RM475 sebotol. Jika hendak dibandingkan dengan kos anda melabur dengan membawa ibu bapa anda berulang-alik untuk mendapatkan rawatan di klinik, rasanya mungkin belanja yang perlu dikeluarkan untuk mendapatkan Vivix jauh lebih berbaloi. Sebabnya, bukan setakat dapat membantu mengatasi masalah diabetes mereka, malah tahap kesihatan juga inshaallah lebih baik.

Tapi, kalau nak dapat harga lebih murah, korang bolehlah pertimbangkan untuk join ahli Shaklee. Jangan risau, ahli tak semestinya kena menjual, join untuk makan sendiri pun dah cukup berbaloi, dapat nikmati harga ahli yang jauh lebih murah dan dapat consultation seumur hidup daripada saya.

Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda akan dapat :-

  1. FREE Membership
  2. FREE Postage
  3. Cash Back/ Bonus yang akan dibayar bulan berikutnya.

Jika anda ingin menghadiahkan sebotol Vivix untuk ibu bapa anda dan menjadikan hari-hari tua mereka lebih bermakna, sudah tiba masanya untuk anda menghubungi Jida di 013-6691930. Jangan sampai tahap kesihatan mereka menjadi semakin teruk pula. Menyesal kemudian tiada gunanya.

Kini, lebih mudah sekali nak order secara online, hanya klik pada “ORDER SEKARANG” dibawah ini sahaja, anda boleh membuat pesanan terus kepada Shaklee.

Order-Sekarang-300x63

Berkongsi Kebaikan Untuk Semua.

Ruzidah Abdullah [013-6691930]

Pengedar Shaklee Kawasan Banting, Dengkil & Sepang

Jemput Like Page Saya || Kedai Vitamin

(Visited 78 times, 1 visits today)

Jida

Assalamualaikum/ Hi! Salam Perkenalan buat semua pembaca Ruzidah.com Nama saya Ruzidah Abdullah ~~ boleh panggil Akak dengan nama Jida. Saya adalah merupakan Pengedar Shaklee (933174) di kawasan Banting-Dengkil-Sepang dan Seluruh Malaysia. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!